El cap de setmana del 23 i 24 d’Abril, es va celebrar la segona ronda de la Trinations League a Zúrich, Suïssa. La primera parada va tenir lloc a Bergamo, Itàlia, el passat Setembre.
En aquesta ocasió, no es van separar els equips per categories. D’aquesta manera, tots disputàvem per un mateix pòdium. Hi ha dos aspectes a remarcar d’aquesta ronda. El primer és la piscina. Una piscina tancada amb 5 m de profunditat. Una distància a la que ens vam acostumar ràpid. El segon, la durada dels partits. Els primers partits duraven 20 minuts per part i després es varen anar ajustant a les necessitats del torneig. A mitja tarda del dissabte eren parts de 15 minuts i el diumenge eren enfrontaments de 12 minuts cada part.
Entrant en matèria de partits, hi havien dos grups: Grup A amb Zurich (Suïssa), Luzerna (Suïssa), Osos (Madrid) i Atenes (Grècia, amb la col∙laboració d’uns quants jugadors de Florència). Mentre que en el Grup B, el nostre, hi eren: Pirañas (España), Bàsel (Suïssa) i Milán (Itàlia).

Començàrem el dissabte a mig matí contra Milano RS. Un partit amb molts de gols. Els 5 m es notaven en ambdós equips i en el resultat final. 11 a 5 al nostre favor, un resultat que ens va fer sentir molt bé com a equip i ens va donar confiança.
Amb un partit de descans, ens vam mentalitzar per el següent partit. Un de molt important! Era el partit que ens permetia lluitar per el primer lloc del grup. Començàrem amb molt bon peu, marcant el primer tant del partit. A continuació caigueren 3 gols per part de Pirañas. I amb ells, el descans. A la segona part ens vam apropar al marcador amb un gol, deixant un 3 a 2. Pirañas va augmentar la intensitat i es va distanciar, marcant dos gols que ens varen deixar casi fora del partit. Amb un 5 a 2, el nostre entrenador ens va dedicar unes paraules aprofitant un temps mort. Paraules que ens van motivar i ens van fer creure en la victòria. I així va arribar. Uns 10 minuts molt intensos que deixaren el resultat 5­ – 6! Victòria! O com si d’una final d’un mundial es tractés ho vam celebrar l’equip al complet. És una victòria històrica sobre l’equip de Valladolid, ja que fins al moment no els hi havíem guanyat cap partit. Amb l’eufòria, vam estar esperant el següent partit.

Degut a un malentès d’horaris, vam arribar a la piscina per entrar a l’aigua i jugar el nostre últim partit de grup contra Bàsel. Volíem reafirmar la nostra primera posició. Va ser un partit dur degut a no haver escalfat ni obrir pulmons. Tot i així, vam passar d’un 2 – ­1 en contra a la primera meitat a un 3 – ­3, deixant la decisió de la victòria en mans dels penals. Bàsel va executar el seu primer penal. Gol. Barcelona va executar el se penal. Però fins aquí va arribar el partit. Va fallar. Quan perds un partit per penals, els punts queden repartits de la següent manera, 2 per el guanyador i 1 per el perdedor. Així consolidàvem la nostre primera posició.

Classificats com a primers de grup, vam jugar la semifinal contra el segon del Grup A. Physalis, de Grècia. Un partit amb jugadors molt forts i experiència. Ens van portar cap al seu joc. Un joc de desgast físic i amb una possessió majoritària per a ells. El resultat final, un 4 – ­1 en contra. Aquest resultat ens va portar a l’enfrontament per disputar la tercera plaça.
L’últim partit del cap de setmana ens va portar a l’aigua amb Zurich. Partit intens, exigent i a on, per petició del nostre entrenador, ens havia demanat que ens deixéssim la pell i els pulmons! El partit va estar molt igualat al començament. Un joc d’obrir bandes, de possessió, de buscar l’oportunitat perfecte per sentenciar. Però varen ser ells els que van obrir el marcador. 1­ – 0. No ens vam desanimar i continuàrem amb el nostre joc, que ens va donar l’empat. Però a pocs segons del final de la primera part, ens van marcar un altre cop. Final de la primera meitat: 2 – ­1 en contra. Començant la segona meitat vàrem ser nosaltres els actors principals. Moltes oportunitats, molts apropaments a porteria. Però les mans dels defenses sempre salvaven aquestes oportunitats. En un moment de falta d’atenció ens van marcar. Un tant que va sentenciar el partit. Final: 3 ­- 1.
Amb aquest resultat, vàrem assolir la quarta posició de la parada. Una quarta posició molt lluitada, merescuda i gratificant per als nostres jugadors. Una quarta posició que ens motiva. No només per el resultat, sinó per l’energia, l’experiència i la pinya que crea a la nostra plantilla.
Tot i que som un equip i tots mereixen les mateixes felicitacions, volem fer una menció especial i felicitar als nous integrants, per un primer torneig tan ben jugat de començament fins al final. També a les nostres noies!
En un parell d’ocasions, al finalitzar els partits, se’ns varen apropar els capitans d’altres equips per dir-­nos que tenim unes noies molt guerreres!

En paral∙lel a la nostre activitat subaquàtica, vàrem gaudir d’un cap de setmana molt proper entre nosaltres i els jugadors d’altres equips. El divendres aprofitàrem per fer un passeig amb molt bon clima pels carrers de Zurich. Reomplint les nostres ampolles d’aigua a cada font que vam trobar.

El dissabte al matí vam festejar l’aniversari d’una de les nostres companyes i amigues, Aida! Moltes felicitats! Entre partits ens vam acabar el pastís d’aniversari. Per la nit, després de la primera jornada, vam anar a sopar al costat de la piscina. Barra lliure d’espaguetis! Ja us ho podeu imaginar! I per baixar el sopar, uns “bailoteos” amb la música d’un dj que va anar in crescendo amb el ritme de ball.
Ja el diumenge per la tarda, després de la cerimònia de premis, vam sortir a menjar alguna coseta i de camí cap a l’aeroport.

De tornada a casa amb moltes ganes de que arribi la propera parada de la Trinations League el 9 de Juliol! BARCELONA!
Volem agrair a cadascun dels integrants del nostre equip. Al nostre entrenador per la seva entrega i dedicació. A Zurich i el seu equip per ser tan bon amfitrions i fer­nos sentir com a casa. A Elisa i Nuria per la seva entrega. Als equips participants, en especial a Pirañas, per el partit tan intens, i a la resta d’equips amb els que vam anar coincidint en els creuaments i amb els que no vam tenir l’oportunitat de jugar. A l’organització de la Trinations League, que tot i les dificultats d’últim moment, va poder sortir endavant i muntar el torneig.
Ens veiem a la següent parada, BARCELONA 9 de JULIOL!