L’ultim cap de setmana de Març, l’equip de Barcelona Rugby Subaquàtic, va tenir l’oportunitat de participar al “Alpine Tournament”. Va ser la primera edició d’aquesta convocatòria, i es va desenvolupar a la ciutat de Lucerna, a unes instal·lacions molt ben equipades per a la pràctica de l’esport.

En aquest primer torneig, van participar equips de Suïssa (país amfitrió): USZ Zürich, SLRG Luzern i UW – Rugby Basel; d’Itàlia: Firenze RS i Rugby Sub Milano; i d’Espanya: Barcelona Rugby Sub. A part d’aquests equips, majoritàriament mixtes, també es va formar l’equip Junior Swiss, un equip amb jugadors joves amb molt de futur.

El torneig va començar ben d’hora el dissabte amb una puntualitat excel·lent. Des de les 9:00 h del matí fins les 16:30 h, es van estar jugant els partits. Cadascun dels equips va jugar 5 partits.

A més l’equip femení de Barcelona Rugby Sub i el de Rugby Sub Milano van jugar un partit més contra Junior Swiss. El partit de les nostres jugadores va estar molt disputat però finalment van aconseguir guanyar l’equip rival gràcies a la seva actitud positiva durant tot el partit.

La classificació final del torneig va ser:
1r – USZ Zürich
2n – SLRG Luzern
3r – Firenze RS
4t – UW – Rugby Basel
5è – BCN Rugby Subaquàtic
6è – Rugby Sub Milano

Tots els partits van ser molt disputats, sota l’aigua es notava que el nivell dels participants estava molt igualat, afavorint dinamisme als partits, les sortides ràpides i les possessions de pilota estaven molt lluitades.

Per al nostre equip, aquesta ha estat l’oportunitat per treballar en la connexió entre els nostres jugadors. Vàrem acabar la competició entusiasmats amb el nostre joc, amb la compenetració i amb la visualització dels resultats dels nostres esforços. Per a les pròximes trobades seguirem treballant per arribar a una posició més alta. Sabem que ho podem aconseguir!

Una vegada finalitzats els partits i cansats vam aprofitar per recuperar energies relaxant-nos en el Spa de les instal·lacions!! La mateixa nit l’organització del torneig va preparar un sopar de germanor amb tots els equips i amb l’entrega dels premis. Finalment encara ens va quedar energies per poder visitar la magnífica ciutat de Lucerna de nit!!!

El dia següent, abans d’agafar l’avió de tornada a casa i ja sense compromisos esportius, vam decidir visitar la ciutat de Zurich. Gràcies als nostres guies particulars, Enric i Úrsula, familiars d’una de les nostres companyes d’equip, vam poder conèixer anècdotes i histories curioses de la ciutat. Els hi estem molts agraïts per tota la ruta que ens van oferir.

Com a conclusió d’aquesta experiència inoblidable, volem agrair als equips de Lucerna, Zürich i Basel, i als seus responsables respectivament: Gabriel i Fèlix, Elisa i Leonid, per l’organització, per les instal·lacions i pel carisma amb el que ens han acollit. També agrair als equips italians (Firenze i Milano) per oferir-nos una jornada tan intensa i un gran joc d’equip per aquest magnífic esport, que poc a poc s’està obrint camí, el Rugby Subaquàtic!!!