Aquest 6 d’agost s’ha celebrat la sisena edició del torneig internacional Barcelona CUP de Rugbi Subaquàtic. Fet que consolida aquest campionat com una cita ineludible en l’estiu europeu d’aquest esport, i aquest any amb la participació d’equips i jugadors d’arreu d’Europa d’alt nivell.

Les instal·lacions d’aquest torneig han sigut els mateixos que per la Trinations, les Piscines Municipals de Montjuïc, una piscina coneguda en el món del rugbi subaquàtic per les seves vistes sobre la ciutat comtal i per les seves dimensions. Un quadrat de 25 m de costat amb 5 m de profunditat. Unes dimensions que exigeixen molt als participants.

Per aquest any el torneig s’ha dividit en el campionat femení i en el campionat masculí, i s’han anat alternant partits dels dos tornejos. Els partits estaven formats per dos parts de 10 minuts a temps transcorregut.

Per una banda els nostres jugadors masculins del Barcelona s’han repartit en dos equips, uns estaven en la pre-selecció espanyola per prepara-se pel campionat europeu de Budapest del Juny que ve i la resta han jugat en el BCN Rugby Subaquàtic.

El BCN Rugby Subaquàtic ha començat perdent contra els noruecs (8-1), però després ha empatat contra l’equip de Mantas (alemanys) en un 2 – 2 i contra els propis companys de la selecció espanyola en 1 – 1 (partit molt emocionant on s’ha demostrat que en el moment de joc no hi han amics i que tots volen guanyar). Finalment el Barcelona s’ha disputat la tercera – quarta plaça i ha acabat perdent.

En canvi els companys que jugaven en la selecció han guanyat el primer partit contra Mantas (2 – 6), han perdut contra els imparable noruecs (3 – 0) i han empatat contra els companys de Barcelona, fet que els hi ha otorgat lliutar per la primera plaça. Però que han acabat perdent una altra vegada contra els noruecs, que s’han endut el trofeu de guanyadors imparables.

Per altra banda, aquesta vegada les noies del Barcelona no han jugat en el nostre equip sinó en la pre-selecció espanyola, ja que, com els nois, aquest any aniran a Budapest a jugar l’europeu de rugbi subaquàtic. Com que la selecció femenina fa temps que no s’uneix s’han de començar a preparar i entrenar dur per preparar-se i competir contra equips de gran alt nivell com els que s’han trobat aquest passat cap de setmana, amb les campiones i subcampiones noruegues.

Com s’ha demostrat els dos equips noruecs han sigut superiors a elles amb els resultats de (5-0, 2-0, 7-0 i 3-0), no obstant, en tot moment han seguit lliutant i esforçant-se al màxim, fins hi tot s’ha demostrat en més d’una ocasió que si entrenen més fort serien capaces de guanyar-les. S’ha vist com mica en mica ens anàvem coneixent més en el camp de joc i això s’ha anat demostrant en els partits. Mica en mica i entrenant fort ho aconseguirem!

Finalment acabat els tornejos va donar lloc al sopar, la festa i a l’entrega de premis on els vocals de la cerimònia van donar els trofeus d’una forma més amena i divertida. I van aprofitar l’ocasió de poder agrair a tots els participants del torneig que van quedar contents i satisfets per campionat. A més van poder donar un fort agraïment a tots els voluntaris i organitzadors que van fer que tot sortís rodat.

Esperem que l’any que ve tornem a veure aquesta motivació entre els i les esportistes, i aquest companyerisme aconseguint que la pròxima Barcelona Cup sigui més multitudinària, diversa i internacional!! Fins la pròxima edició!