Aquest últim cap de setmana de novembre s’ha celebrat la Champions Cup de Berlín! Un gran torneig molt esperat en el món del Rugbi subaquàtic, ja que reuneix els millors equips de cada país europeu i alguns dels altres continents. Per aquesta temporada les nostres noies de l’equip van aconseguir una plaça per anar-­hi ja que van quedar primeres d’Espanya.

La Champions Cup es va dur a terme els dies 27, 28 i 29 de novembre a les piscines “Stadbad II Wilmersdorf” de Berlín. Un complex petit però que alberga una piscina amb les mateixes dimensions que la piscina on habitualment es fa el torneig, amb 3,53 m de fondària i 9 x 12 m de superfície. Per aquest torneig tots els arbitres han d’estar federats i els partits són dos parts de 10 minuts cada part, tan per el campionat masculí com per el femení. En el nostre cas, la categoria femenina va estar formada per 9 equips repartits en 3 grups, el BCN Rugby Subaquàtic estava en el tercer grup, juntament amb els equips de Stuttgart (Alemanya) i Black Mermaids (Suècia).

L’equip va anar arribant divendres de forma esglaonada. En total vam ser un total de 14 jugadores i 3 entrenadors. Les que vam matinar més i vam arribar més d’hora a Berlín vam tenir temps de visitar una mica la ciutat abans de la convocatòria amb tot l’equip. La primera reunió de l’equip es va dur a terme a l’hostal, on ens vam presentar totes explicant quines eren les nostres ganes per a jugar al rugbi subaquàtic i on l’entrenador ens van donar les primeres pautes que hauriem de seguir en el partit.

Ja al vespre en la piscina, els entrenadors ens van dirigir un bon escalfament per a poder jugar el primer partit contra Stuttgart (Alemanya). Un partit molt complicat on jugàvem contra les favorites, ara farem un “spoiler”, van acabar guanyant el campionat. El resultat final d’aquest partit, encara que no fos favorable a nosaltres (0-­1), va ser molt bo ja que en cap moment vam baixar les defenses i vam demostrar una excel∙lent connexió entre totes. En la primera part vam mantenir l’empat a zero i això va fer que l’equip alemany hagués de ficar a l’aigua a les seves millors jugadores en la segona part per marcar el gol del partit.

Després del partit vam sopar en un restaurant italià i vam anar a dormir aviat per preparar-­nos per al que vindria al dia següent.

El dissabte pel matí vam jugar el nostre segon partit del nostre grup, les Black Mermaids (Suècia). Un partit contra un altre equip fort, on vam obtenir un empat a zero, fent que el partit s’acabés decidint als penaltis i els guanyéssim 2­ – 1! Amb aquest partidàs ens vam plantar amb possibilitats d’estar entre les posicions de la 1ª a la 6ª, i va fer que juguéssim contra un altre gran equip mundialment conegut, les Orcas (Colòmbia). Un partit molt complicat que vam patir un 0-3 en la primera part, però que a la segona part vam fer suar a les Orcas ja que vam defensar molt bé que no ens vam marcar cap més gol i vam estar molt a prop de marcar algun gol. Perdent aquest partit ens va col∙locar en la lluita entre la 4ª, 5ª o 6ª plaça del campionat, i ja a la tarda vam jugar el quart partit del campionat contra un altre equip molt potent, les noruegues NTNUI­-DG. Aquest partit el vam perdre per un 0-­1, però també va ser un partit molt igualat. Cansades d’aquest dia tan intens vam visitar una mica Berlín de nit i ens vam anar a dormir aviat a l’hostal per agafar energies per al diumenge.

I va arribar l’últim dia del torneig, després de llevar-­nos ben d’hora vam anar cap a la piscina on ens esperava el nostre últim i cinquè partit, contra FIRS (Itàlia). Aquest partit va ser molt vibrant ja que vam estar atacant molta estona i demostrant que teniem moltes ganes de guanyar-­lo, però finalment vam acabar empatant el partit 0-­0. I es va decidir en els penaltis on es va acabar perdent en la tercera ronda.

Finalment, les noies de BCN Rugby Subaquàtic vam obtenir la sisena posició en aquest campionat. Vam acabar molt cansades, però molt orgulloses per aquest fantàstic resultat obtingut, sobretot perquè sempre vam estar lluitant fins el final i demostrant que no perdíem les esperances en cap moment. Després de l’últim partit van sortir totes les nostres emocions en forma de llàgrimes i felicitat, celebrant la gran connexió que vam formar com equip i les precioses paraules que van dedicar­-nos tan la nostra capitana, com la nostra presidenta, l’entrenador, i altres jugadores i entrenadors de l’equip. Molts equips ens van felicitar pel gran torneig jugat.

Però aquí no va acabar tot el cap de setmana. Algunes de l’equip ens vam quedar a veure les finals masculines i femenines que van ser espectaculars. I ja a la nit, després de descansar una mica, vam anar al sopar de tots els equips de rugbi subaquàtic on es va fer la cerimònia de l’entrega de premis i la festa.

El dia següent i amb el cansament obtingut i amb l’acumulació d’emocions del cap de setmana vam agafar el vol de retorn a Barcelona. No obstant, mentre ens enlairàvem totes pensàvem en les ganes que tenim de seguir jugant a rugbi subaquàtic i sobretot amb les ganes de tornar l’any que a Berlín per millorar la nostra posició i que estiguem acompanyades per al nostre equip masculí.

Per aquest torneig s’han de fer unes mencions especials, agrair primer de tot a tota la gent que ens va donar suport durant el campionat, al vídeo fantàstic que va preparar l’equip del BCN Rugby Subaquàtic que va fer per animar-­nos, a tots els entrenaments que ens van fer els nostres entrenadors i preparadors, i a tot l’equip en general per a ser una gran família. També agraïr a la esponsorizació per part d’HERBALIFE 24 CR7, amb els banyadors i amb les begudes esportives.  Un agraïment als organitzadors del campionat i a tots els equips participants per a la fantàstica gestió que es va fer del torneig.