La Firenze Cup ja té força importància en el món del rugbi subaquàtic i aquest any ha arribat a la XV edició, que es van dur a terme els dies 27,28 i 29 de Juny. Per nosaltres, aquesta ha sigut la tercera vegada seguida que hi participem, les instal·lacions: les Piscines Paolo Costoli!

Abans de començar el torneig, l’organització va preparar unes activitats per conèixer a tots els jugadors que participarien en el campionat. Com que els nostres vols arribaven la majoria cap al tard no vam tenir l’oportunitat de participar-hi. En tot cas, el torneig va començar per nosaltres el dissabte al matí jugant el primer partit contra els danesos Amager UV. Un partit contra un equip desconegut, que ens va acabar guanyant 3 – 1. Un equip dur, però igual que nosaltres va estar condicionat per jugar el primer partit.

Després del partit juntament amb l’entrenador es van valorar les jugades del partit i com havíem d’encarar els pròxims. El següent va ser un clàssic ja per nosaltres, l’equip de Florència. Un altre enfrontament que va demostrar l’experiència que té aquest equip i que portaven tot el seu equip complet ja que jugaven a casa. Això va provocar que nosaltres acabéssim perdent 4 – 1, deixant-nos en unes posicions desfavorables en la taula de classificacions finals.

A mitja tarda vam jugar l’últim partit de grup, aquest decidia si obteníem el 3r o 4t lloc del nostre grup. En l’altre equip estava “Bordeaux”, França. Un equip on es nota com està evolucionant i reforçant l’equip, però on vam poder marcar un punt d’inflexió aconseguint guanyar el partit amb un contundent 5 – 0. Vam fer un magnífic partit amb bons acompanyaments de pilota i possessió. Aconseguint la tercera posició del nostre grup, ens va tocar jugar el següent partit contra Trelleborg, equip alemany que no coneixíem. Va ser un partit molt igualat on podríem haver aconseguit guanyar, però vam acabar empatant, i el desempat a penalties el vam acabar perdent a la quarta ronda.

Amb aquest partit va acabar la jornada del dissabte, però diumenge va continuar amb dos partits més per disputar les últimes 3 posicions. El primer va ser contra Bordeux, on es va repetir un resultat semblant (8 a 0) i després contra els grecs, Physalis. Un equip molt fort que té un estil de força i posició elevat, però que nosaltres després de tres contraatacs vam aconseguir guanyar 3 a 0.  Amb aquest dos partits es va donar per tancat el nostre torneig.

En paral·lel vam viure un cap de setmana molt social, primer amb el sopar molt ben organitzat i després amb una festa temàtica dels anys 80s. A més una vegada finalitzat el torneig, i a causa de que cadascú tornava en vols diferents, alguns dels jugadors van poder visitar les ciutats de Florencia o Pisa. Els seus racons màgics, la història i la seva arquitectura són espectaculars.

Com recordem en cada torneig, agrair  a tota la gent que ha participat (jugadors, arbitres, organitzadors…) que sense ells no hauríem aconseguit un fantàstic esdeveniment. També agrair al nostre equip per seguir esforçant-se al màxim i demostrant que tenim moltes ganes del següent torneig…. la TRINATIONS CUP BARCELONA el 9 de juliol!! Us esperem sota l’aigua!!