El Rugbi Subaquàtic és un joc de pilota sota l’aigua i és un dels pocs en el qual els jugadors es poden moure en tres dimensions. És un esport de contacte, estratègia, velocitat i agilitat, en el que participen dos equips (blau i blanc) de dotze jugadors cadascun, sis en l’aigua i sis en la banqueta que es relleven de forma lliure i continuada. Els jugadors estan equipats amb el material bàsic de busseig: aletes, màscara i tub o “snorkel”.

L’objectiu del joc consisteix en introduir una pilota en la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Les cistelles o porteries de 40 cm de diàmetre es localitzen en cadascun dels extrems de l’àrea de joc, en el fons de la piscina a 3,5 m o 5 m. Es juga amb una pilota esfèrica plena d’aigua salada o glicerina, de manera que ofereix flotabilitat negativa (s’enfonsa). D’aquesta manera es possible traslladar la pilota sota l’aigua i realitzar “passes” que en alguns casos poden arribar als 3 m de distància.

El joc es desenvolupa completament sota l’aigua i per tant, els jugadors han d’estar fent apnees, és a dir, aguantant la respiració. Això requereix d’una gran condició física, ja que per a poder mantenir-se actius durant el partit, els jugadors han d’estar pujant constantment a la superfície a busca d’aire, per després tornar a baixar i ajudar els seus companys al fons de la piscina. Per aquesta raó, cada posició s’acostuma a realitzar per parelles. Hi ha tres posicions de joc: porters, guarda porters i atacant.