FEMENI SALZBURG EXTERIOR

Campiones de l’Open “Salzbuirger Stier”

El Club BCN Rugby Subaquàtic es proclama campió al torneig obert “Salzbuirger Stier”, a Salzburg

El passat dissabte 20 de gener, la ciutat de Salzburg es va convertir en l’epicentre de l’emocionant torneig de rugby subaquàtic «Salzbuirger Stier», organitzat per l’equip STC Graz. Entre les fites destacades de la jornada, el Club BCN Rugby Subaquàtic va emergir com a campiones de l’Open «Salzbuirger Stier» en la categoria femenina, culminant una actuació impecable que les va consagrar com a les millors de l’esdeveniment.

FOTO SUB PISCINA SALZBURG

L’esdeveniment va tenir lloc a les instal·lacions del Sportzentrum Rif als afores de la ciutat. La piscina d’aquestes instal·lacions té unes dimensions perfectes per a la pràctica de la disciplina, amb unes dimensions de 12,5 x 8,5 x 3,85 m.

Domini des de la fase de grups fins a la gran final

El torneig es va desenvolupar per a les esportistes en dues fases. En la primera fase, els cinc equips femenins es van enfrontar entre ells, i en la segona van ser els creuaments de la classificació final. Durant la primera part del torneig, els partits es desenvolupaven en una única part de 12 minuts a temps corregut. A la final, el temps era de dues parts de 10 minuts a temps corregut.

Des de la fase de grups, les noies del BCN Femení van demostrar el seu talent a la piscina, registrant victòries contundents. Van iniciar el seu torneig vencent Firsalys 4-0, seguit d’un impressionant 6-1 contra Graz i un sòlid 3-1 davant Viena. La confrontació final de la fase de grups contra Helvetia va acabar en empat 0-0, però el Club BCN Femení, en quedar primeres al seu grup, va avançar directament a la final.

“Les claus de l’èxit van ser l’acompanyament dins l’aigua. En cap moment vam abandonar una companya sota. Sacrifici i unió”.

Aida Peiró. Capitana de l’equip femení.

En la gran batalla per la copa, les jugadores del BCN Femení van assegurar la seva victòria amb un ajustat 1-0 sobre l’equip femení de Viena, consolidant la seva posició com a les reines indiscutibles del torneig.


El gol de la victòria va arribar de la mà de la jugadora Inés de Gregorio, amb el dorsal 77, a la primera part del partit. Un gol que va fer que es mantingués la tensió durant la resta de l’encontre.

«Marcar el gol de la final tuvo un gran significado para mí por varias razones. En primer lugar, era la primera final de un torneo internacional para el equipo, y ganar representaba un avance significativo tanto a nivel deportivo como emocional. En segundo lugar, personalmente, el torneo fue desafiante, experimenté altibajos y no me encontraba en mi mejor forma. Marcar un gol en la final fue la superación de esos momentos difíciles, dejándome con una sensación positiva al final del torneo

Inés de Gregorio, jugadora de l’equip femení.

Moments històrics i detalls destacats

El campionat també va ser testimoni del primer gol internacional de la jove jugadora Olga, de tan sols 14 anys, qui va deixar una empremta inesborrable en la competició. A més, aquest torneig va marcar la primera excursió de l’equip en l’any 2024, enriquint la seva trajectòria i preparant a l’equip per als reptes més importants d’aquest nou any esportiu.

Amb un equip complet de 12 jugadores, la direcció estratègica va estar a càrrec de l’entrenador Jorge Gómez, mentre que la capitana Aida Peiró va liderar amb maestria el seu equip cap a l’alcament del trofeu que els atorga el títol de Campiones de la Salzbuirger Stier 2024. Sent aquesta la primera vegada a la història del club que l’equip femení queda primer en una competició d’aquest calibre.

Calendari esportiu

Un cop superat aquest primer esdeveniment, el Club BCN Rugby subaquàtic té com a objectiu principal el Campionat d’Espanya de Rugby Subaquàtic per Clubs (CERSC). Aquest campionat és el que defineix les campiones d’Espanya en aquesta disciplina.

«Masificar con actividad local, sesiones de psicología deportiva y hacer un seguimiento estadístico de las jugadoras. Son los tres frentes sobre los que se pretende trabajar en el futuro».

Jorge Gómez, entrenador del equipo femenino.

Fins a aquesta fita, les jugadores del Club BCN Rugby Subaquàtic mantindran els seus entrenaments setmanals a les instal·lacions de les Piscines Picornell.