PORTADA VALEN JR

Descobrint el Talent Emergent en el Rugbi Subaquàtic

Una entrevista amb la Valentina Quintero García, la Jove Promesa de l’Equip Juvenil

Dins l’emocionant món del rugbi subaquàtic, el talent jove és la llavor del futur. En aquesta ocasió, descobrim el talent emergent amb la Valentina, una jove de 12 anys a la que l’entusiasme, dedicació i amor per la disciplina la converteixen en una promesa brillant a l’equip juvenil. Malgrat la seva curta edat, Valentina demostra un compromís excepcional amb l’esport i està preparada per enfrontar els desafiaments que l’esperen en el seu primer campionat.

Com a jugadora jove, com et prepares per al teu primer campionat aquest any i quines són les teves expectatives al respecte?

Per a finals d’aquest any, l’équip infantil tindrà l’oportunitat de participar en un torneig internacional per primer cop. En aquesta ocasió, l’équip serà una barreja entre jugares del club Leones Pamplona i el club BCN Rugby Subaquàtic. La Valentina ens comparteix la seva visió: «Mis expectativas son que solo vamos para pasar tiempo jugando y para divertirse».

La lectura és una de les teves passions. Com trobes l’equilibri entre l’esport i els teus interessos personals?

«Es fácil porque no tengo muchos intereses personales hasta el momento. El más importante es la lectura, y para leer lo hago cuando puedo». Valentina és una lectora àvida. A vegades la podem trobar al costat de la piscina, just abans d’entrar a l’aigua, amb un llibre a la mà.

Descobrint el talent emergent amb la Valentina Q

Encara que la secció juvenil del club no té partits oficials, com ha estat la teva experiència d’entrenament i com creus que t’ha ajudat a créixer com a jugadora?

«Bien. Creo que ha ayudado porque eso hace que no siempre este pensando en partidos y en solo ganar». Una de les avantatges que més es parla entre la comunitat de l’Escola és que és un espai d’intercanvi més que de competitivitat. A diferència d’altres esports per aquestes edats i sumant-li la qualitat d’esport minoritari, al rugbi subaquàtic predomina l’interès de fer una bona base com a equip i crear un ambient de companyerisme.

Què és el que més t’agrada del rugbi subaquàtic i què et motiva a seguir jugant i millorant en l’esport?

«Lo que más me gusta del rugby subacuático es estar en el agua y hundirme en la piscina. Lo que me motiva son mis compañeros de rugby».

Quin ha estat el major desafiament que has enfrontat fins ara com a jugadora juvenil i com ho has superat?

L’any passat, la Valentina va participar per primer cop en un torneig nacional. Va estar convocada per jugar amb l’équip femení de la Selecció Catalana a Platja d’Aro. Per la Valentina, aquest esdeveniment «es el mayor desafío que he vivido ya que jugué con los adultos». Tot i això, aquest repte «lo pude superar gracias a mis amigos y familia», ens comparteix la Valentina.

Parlem de les teves aspiracions en el rugbi subaquàtic. Com t’

imagines d’aquí a uns anys en aquest esport?

«De verdad no me puse a pensar en eso. Yo pienso que tu no puedes saber lo que te pasará dentro de unos años porque todo puede cambiar».

Quin consell donaries a altres nens i nenes que estan considerant provar el rugbi subaquàtic?

«Que no tengan miedo a fallar y seguir adelante. Y que no pasa nada si hacen algo mal». La Valentina és una de les jugadores més joves que a dia d’avui participen als entrenaments del club. La seva valentia és la seva insignia. És una de les jugadores, juntament amb l’Aran, que han passat de l’escola a participar als entrenaments de les persones adultes.

Finalment, tens algú que et inspiri en aquesta disciplina?

«Si me pongo a pensar y a mirar a mi alrededor, creo podría ser Olga. Ella es una de las mejores en rugby y es muy joven». La Olga, jugadora del club des de fa quasi tres anys, és una altre que va començar a jugar a l’escola i que ja va marcar el seu primer gol internacional amb l’équip a principis d’aquest any a Salzburg.

Promou: Subvencions de projectes singulars de promoció de l’economia social i solidària. Programa d’Economia Social.
Finança: Ministeri de Treball – Economia Social.